Γερμανία, Βερολίνο: Εμπρηστική επίθεση σε 3 φορτηγά της Thyssen Krupp

Βερολίνο, 2 Δεκέμβρη 2019

Ο πόλεμος αρχινά εδώ – Να επιτεθούμε στις εταιρείες εξοπλισμού

Τη νύχτα από Κυριακή προς Δευτέρα, εισχωρήσαμε στα εδάφη της Thyssen Krupp στο Tempelhof του Βερολίνο, και πυρπολήσαμε τρία φορτηγά.

Η Thyssen Krupp είναι ενεργή κυρίως στην παραγωγή ατσαλιού. Με τη θυγατρική της, τη “Thyssen Krupp Marine Systems”, η εταιρεία εμπλέκεται επίσης σε μεγάλο βαθμό στη βιομηχανία του πολέμου. Με την κατασκευή πολεμικών πλοίων, η εταιρεία κερδίζει μπόλικα δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως. Τα πλοία τους και τα υποβρύχιά τους εξάγονται σε όλον τον κόσμο, με έναν απ’ τους μεγαλύτερους πελάτες τους ν’ αποτελεί ο τουρκικός στρατός.

Η Γερμανία κι η Τουρκία αποτελούν συνεταίρους στην ανταλλαγή εξοπλισμού εδώ και πολλά χρόνια. Οι εξαγωγές στην Τουρκία βρίσκονται στα υψηλότερα ποσοστά τους εδώ και πιότερο από μια δεκαετία, το 1/3 των συνολικών μεταφορών γερμανικών όπλων ήδη μεταβαίνει στην Τουρκία. Η απαγόρευση, λοιπόν, της εξαγωγής όπλων, την οποία και επέβαλε η Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση τον Οκτώβρη, δε βοηθά ιδιαιτέρως. Όλες οι προηγουμένως εγκριθείσες εξαγωγές μπορούν να συνεχίσουν, κι έτσι ο στρατός θα προμηθεύεται περαιτέρω με όπλα ως το τέλος της χρονιάς.

Καλωσορίζουμε την αύξηση των αντιμιλιταριστικών δράσεων αφότου το τουρκικό κράτος διεξήγαγε πόλεμο ενάντια στη Ροζάβα με γερμανικά όπλα. Μπορεί, όμως, να παρατηρηθεί και το ότι με την ελάττωση της μιντιακής κάλυψης του πολέμου στη Ροζάβα, ελαττώνεται κι η κάλυψη της συχνότητας των δράσεων εδώ.

Απ’ τη μία, θα θέλαμε να προσθέσουμε πως η Γερμανία έχει επίσης κηρύξει πόλεμο σε άλλες περιοχές εδώ και χρόνια, και πως η γερμανική βιομηχανία όπλων στηρίζει καθεστώτα σε όλον τον κόσμο. Η υποτιθέμενη απαγόρευση της εξαγωγής γερμανικών όπλων είναι απλώς ένα ακόμη σύννεφο καπνού για ‘μάς, το οποίο δεν πρόκειται να μας φωτίσει τον δρόμο. Στον πόλεμο της Υεμένης, για παράδειγμα, όλοι οι μετέχοντες στη σύγκρουση συνεχίζουν να προμηθεύονται όπλα, παρά τα βάσανα του πληθυσμού, που εδώ και χρόνια δε λένε να κοπάσουν. Η Σαουδική Αραβία, εναντίον της οποίας δρομολογείται ένα υποτιθέμενο πάγωμα, επίσης λαμβάνει όπλα απ’ τη γερμανική βιομηχανία. Οι απαγορεύσεις όπλων αμελούνται ή παρακάμπτονται με την κατασκευή “μόνο” μεμονωμένων μερών, και με τη μετέπειτα αποστολή τους στους Ευρωπαίους συνεταίρους ώστε να συμπληρωθεί εκεί το πλέγμα των οπλικών συστημάτων.

Απ’ την άλλη, το τουρκικό κράτος, όπως και άλλα έθνη-κράτη, αποφασίζουν πότε χωρά στη θανατηφόρα τους ατζέντα η επόμενη κλιμάκωση, ο επόμενος πόλεμος, η επόμενη εθνοκάθαρση, πότε φαίνεται καιροσκοπικό να κυρήξουν εκλογές, και πότε η μιντιακή κάλυψη πρέπει να επικεντρωθεί στον πόλεμο στη Συρία και τη Ροζάβα. Όμως, μια ριζοσπαστική αντιμιλιταριστική οπτική δε θά ‘πρεπε να εξαρτάται από τέτοιες αποφάσεις. Ειδάλλως, θα παραμείνουμε παγιδευμένες στην αντίδραση και θα υποβιβάσουμε τους εαυτούς μας σε υποστηρικτές των υπαρχουσών συνθηκών. Ο μιλιταρισμός, ο καπιταλισμός, η πατριαρχία κι ο ρατσισμός αποτελούν συνθήκες στις οποίες οφείλουμε ανά πάσα στιγμή να επιτιθόμαστε.

Πρέπει να λάβουμε στα ίδια μας τα χέρια την ευθύνη του αφοπλισμού, και ό,τι καταστρέφουμε εδώ μπορεί ν’ αποτρέψει τη ζημιά κάπου αλλού. Οι κατασκευαστές όπλων κι οι προμηθευτές εδώ δεν πρέπει να βαυκαλίζονται με την ασφάλειά τους. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να τους επιτεθούμε. Καλοδεχούμενη μια πληθώρα μεθόδων. Είτε το άμεσο σαμποτάζ, είτε οι αποκλεισμοί εταιρειών όπλων που έχουν πραγματοποιηθεί κατά τους τελευταίους μήνες, είτε το έργο της αντι-πληροφόρησης και της κοινωνικής συσχέτισης, όπως λειτουργούσε η καμπάνια “Disarm Rheinmetall” εδώ και κάποιον καιρό.

Στέλνουμε αλληλέγγυους χαιρετισμούς στους 3 απ’ το Παγκάκι του Πάρκου, των οποίων η δίκη πιθανότατα να ξεκινήσει φέτος, και στον Loic, που βρίσκεται ήδη έγκλειστος για πάνω από έναν χρόνο στο Αμβούργο.

Μπουρλότο και φωτιά στις φυλακές και στους κατασκευαστές όπλων.

DIY αφοπλισμοί

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/12/13/germany-3-trucks-owned-by-arms-exporters-thyssen-krupp-torched-in-berlin/

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.