Αφίσα: Να τσακίσουμε την αστυνομία, να υπερασπιστούμε τους λεηλάτες

Η παράταιρη ιδεολογική αντίληψη πως οι λεηλασίες είναι βίαιες και απολίτικες έχει σφυρηλατηθεί ενδελεχώς απ’ την κυρίαρχη τάξη, καθώς η βίαιη διατήρηση της ιδιοκτησίας τους είναι, ακριβώς, και η βάση και το τέλος της ισχύος τους. Οι λεηλασίες είναι ιδιαιτέρως επικίνδυνες για τους πλουσίους (και για τους περισσότερους λευκούς), διότι αποκαλύπτει, με μια αμεσότητα που την καθιστά απονομιμοποιήσιμη, πως η ιδέα της ιδιωτικής ιδιοκτησίας είναι απλώς τούτο: μια ιδέα, ένας σαθρός κι αποσπασματικός μηχανισμός συγκατάνευσης, υποστηριζόμενος απ’ τη θανάσιμη δύναμη του κράτους. Όταν οι ταραχοποιοί παίρνουν έδαφος και λεηλατούν, αποκαλύπτουν ξεκάθαρα το πώς μπορούν, σε έναν χώρο δίχως μπάτσους, να καταστραφούν οι σχέσεις ιδιοκτησίας και να διατίθενται τα αγαθά ελεύθερα.

“Οι μπάτσοι υπάρχουν ώστε ο κόσμος να μην μπορεί να λεηλατεί, να αποκτήσει δηλαδή όμορφα πράγματα δωρεάν, οπότε δεν κατανοώ γιατί προκαλεί τόση σύγχυση το ότι ο κόσμος λεηλατεί όταν διαδηλώνει ενάντια στους μπάτσους”. Μονάχα αν πιστεύεις πως είναι ανήθικο το να αποκτάς όμορφα πράγματα δωρεάν, αν με λίγα λόγια πιστεύεις πως το υπάρχον (λευκό ρατσιστικό, αποικιοκρατικό) καθεστώς της ιδιοκτησίας είναι δίκαιο, μπορείς να πιστεύεις πως οι λεηλασίες είναι καθ’ εαυτό ανήθικες.

Οι σύγχρονες αμερικανικές αστυνομικές δυνάμεις προέρχονται απ’ τις φρουρές για δραπέτες σκλάβους, οι οποίες υπήρχαν κυριολεκτικά για ν’ αποτρέπουν την ιδιοκτησία να ξεφύγει απ’ τους κατόχους της. Η ιστορία της αστυνομίας στην Αμερική είναι η ιστορία των μαύρων ανθρώπων που αποτρέπονται βίαια απ’ το ν’ αποτελέσουν κίνδυνο για τα ιδιοκτησιακά δικαιώματα των λευκών. Όταν, εν μέσω ενός κινήματος αντι-μπατσικών διαδηλώσεων, οι άνθρωποι λεηλατούν, δε δρουν απολίτικα, δεν αποσπάται η προσοχή τους απ’ το ζήτημα της αστυνομικής βίας και κυριαρχίας, ούτε και ρίχνουν λάδι στη φωτιά των ήδη και ανέκαθεν ρατσιστικών μιντιακών διαλόγων. Αντιθέτως, αγγίζουν κατευθείαν την καρδιά του προβλήματος της αστυνομίας, της ιδιοκτησίας και του λευκού ρατσισμού.

Να τσακίσουμε την αστυνομία

Να υπερασπιστούμε τους λεηλάτες

Gimme the loot!

thenewinquiry.com/in-defense-of-looting

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.