Ιταλία, Τορίνο: Ξεκίνησε το εφετείο για την υπόθεση ”Scripta Manent” – Ενημερώσεις

Το πρωί της 1ης Ιουλίου 2020, έλαβε χώρα η πρώτη ακρόαση του εφετείου για την υπόθεση “Scripta Manent” στα δικαστήρια της φυλακής Vallette (στο Τορίνο).

Οι έγκλειστες κι οι έγκλειστοι διωκόμενοι (πέραν απ’ τον Gabriel Pombo Da Silva) παρακολούθησαν την ακρόαση μέσω τηλεδιάσκεψης. Στα δικαστήρια και στην πλατεία μπροστά συγκεντρώθηκαν μια χούφτα αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες.

Η υπόθεση του Gabriel αναβλήθηκε προς το παρόν, λόγω ζητημάων επικοινωνίας που προέκυψαν εξαιτίας της μεταγωγής του απ’ τη φυλακή του Μπανταχόθ σ’ εκείνη της Λεόν, και το δικαστήριο ανέβαλε την επαναδιεξαγωγή για μελλοντικό χρόνο, όταν θα έχουν επιλυθεί τα προβλήματα επικοινωνίας.

Το μεγαλύτερο μέρος της ακρόασης αφιερώθηκε στη συζήτηση διάφορων ενστάσεων που τέθηκαν απ’ τους συνηγόρους υπεράσπισης, αναφορικά με το αίτημα της έφεσης που παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα Sparagna για τις καταδικαστικές του αποφάσεις στο πρωτοδικείο. Συγκεκριμένα, φαίνεται ύποπτο πως ο εισαγγελέας δε σεβάστηκε τα χρονικά περιθώρια για να παρουσιάσει την απόφασή του σχετικά με την έφεση, όμως μια ενδελεχής επανεξέταση των δικαστών επικύρωσε την έφεση αργά το μεσημέρι… συνεπώς, συνεχίζεται η δίκη των κατηγορουμένων που καταδικάστηκαν σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση.

Οι επόμενες ακροάσεις ορίστηκαν για τις 15 και 22 Ιουλίου, κι έπειτα θα συνεχιστούν τον Σεπτέμβρη (και ίσως να ξεκινήσουν από Οκτώβρη).

Όπως έγραφε και το πανό που ανοίχτηκε σήμερα έξω απ’ τη δικαστική αίθουσα:

“Ενάντια στην εγκληματοποίηση της αλληλεγγύης, πάντα συνένοχοι!”

Πηγή: Act For Freedom Now

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.