Χιλή: Διαχέοντας ιδέες ενάντια στην εξουσία και την κοινωνία της

Εισαγωγή απ’ το «Αντικοινωνικό Ξέσπασμα / Estallido Antisocial», νέα αναρχική έκδοση από Χιλή.

ΔΙΑΧΕΟΝΤΑΣ ΙΔΕΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΣ

Μέσω των αυτόνομων πρωτοβουλιών, ως ακυβέρνητες ατομικότητες, διαχέουμε την αναρχία δίχως ν’ αναμένουμε την εξέλιξη των “κοινωνικών αγώνων” που οδηγεί σε μιαν απατηλή μελλοντική κατάσταση “αφθονίας και προόδου”.

Οι εικόνες και τα συναισθήματα των χιλιάδων μαχόμενων ανθρώπων στους δρόμους της Χιλής πριν την πανδημία του COVID-19, είναι ακόμα νωπά στη μνήμη μας. Το ίδιο νωπή είναι κι η σιγουριά πως οι ζωές μας ήταν εξεγερμένες αρκετά πριν τη 18η Οκτώβρη του 2019, και πως στο αγριεμένο μας ταξίδεμα ορθώσαμε ένα θεωρητικό και πρακτικό οπλοστάσιο που έχει πάψει από καιρό να ετεροκαθορίζεται απ’ τα επίπεδα της κοινωνικής και πολιτικής αποδοχής των βίαιων μορφών αγώνα.

Δε μας πλανά πλέον η παράδοξη ιδέα τού να λαμβάνουμε κάποιο άτομο υπόψιν μοναχά για το απλό γεγονός ότι ζει εντός της κοινωνίας, μα πάντα μας χαροποιεί που όλο και περισσότεροι άνθρωποι εξεγείρονται ενάντια στην κανονικότητα, βανδαλίζοντας κρατικά κι εταιρικά κτίρια, λεηλατώντας, εξαπολύοντας επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία. Τούτο όμως δε σημαίνει πως διατιθέμεθα ν’ αφήσουμε τις εξεγέρσεις, τις ιδέες και τις πρακτικές μας να μπλέκονται με τις μαζικές λογικές, τους ανθρωπιστές και τους ρεφορμιστές, οι οποίοι επ’ ουδενί δε μας αντιπροσωπεύουν.

Να γιατί αρνούμαστε κάθε κομφορμισμό: δεν είμαστε ο λαός, δεν είμαστε κάποια τάξη, δεν είμαστε η εμπροσθοφυλακή, δεν αυτοανακυρησσόμαστε ως η “ένδοξη πρώτη γραμμή” ή οποιαδήποτε άλλη επίπλαστη κοινωνική ή ιδεολογική κατηγορία που ομογενοποιεί τα άτομα εν μέσω εξέγερσης.

Εξεγειρόμαστε ενάντια σε κάθε κοινωνική νόρμα κι επιβολή, αποσκοπώντας στη δημιουργία ενώσεων ελεύθερων και συνεπών προς την ουσία μας: αγωνιζόμενες ατομικότητες που ζουν την εξέγερση ως ένα συνεχές παρόν που σφυρηλατεί την αυτοεξέλιξή του στα πλαίσια της καταστροφής του υπάρχοντος, της διαρκούς σύγκρουσης με την εξουσία και τις ιεραρχικές μορφές σχετίζεσθαι, και της μόνιμης οικοδόμησης αναρχικών δεσμών αυτονομίας και οριζοντιότητας στο εδώ και στο τώρα.

Τίποτα περισσότερο, και τίποτα λιγότερο συνάμα.

Ανοίγουμε τούτο το πεδίο επικοινωνίας και διάχυσης προκειμένου να συνδεθούμε με αντιστοίχως σκεπτόμενα άτομα, συλλογικοποιώντας ιδέες, τάσεις και προτάσεις που μας απομακρύνουν απ’ τη βολή και το τέλμα.

Για τη διαρκή κίνηση ενάντια στο Κράτος, την εξουσία και την κοινωνία που τους δίνει ζωή.

Ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, μοχθούμε συνεχώς να δώσουμε ζωή στην Αναρχία.

Πηγή: Anarchists Worldwide

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.