Ινδονησία, Pontianak: Σαμποτάζ σε εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης CCTV

Όπως είδαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19, το Κράτος εκμεταλλεύεται τη συνθήκη μέσω της (offline και online) επιτήρησης, η οποία ενορχηστρώνεται από μπάτσους και τεχνολογικές συσκευές, για παράδειγμα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης CCTV, smartphones, κλπ. Οι λόγοι για όλο τούτο, όπως πολύ καλά γνωρίζουμε, θεμελιώνονται στο όνομα της δημόσιας ασφάλειας, μια ψευδαίσθηση που επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά.

Είμαστε αντιμέτωποι με μια κατάσταση αβέβαιη, δε γνωρίζουμε πότε θα τελειώσει η πανδημία, ενώ την ίδια στιγμή το Κράτος οξύνει την τεχνολογία του ελέγχου, η εφαρμογή της οποίας ολοένα και αυξάνεται και βελτιστοποιείται, όπως για παράδειγμα με το CCTV. Με την έναρξη της πανδημίας, παρατηρήσαμε πως εντατικοποιήθηκε η επιτήρηση του μητροπολιτικού πεδίου, όπως επίσης και οι ενεργές περιπολίες μπάτσων-στρατιωτικών. Η όλη αυτή συνθήκη ωθεί σε οπισθοχώρηση του κινήματος αντίστασης, καθώς “απαιτείται” να κάνουμε στην άκρη, να αυτοαπομονωθούμε. Υπάρχει όμως κάποιος πραγματικός λόγος να μην ακολουθήσουμε στους δρόμους τις εξεγερμένες και τους εξεγερμένους; Είμαστε βέβαιοι, και η απάντηση είναι “όχι”.

Αρνούμαστε να παραμείνουμε απαθείς εν μέσω ελέγχου και υφαρπαγής του ζωτικού μας χώρου απ’ το Κράτος, την κυβέρνηση και την αστυνομία. Πάραυτα, εξαιτίας της πανδημίας και της μετάδοσης του ιού, πρέπει να δείχνουμε κάποια προσοχή -δίχως αυτό να σημαίνει να είμαστε αποστασιοποιημένοι-, να φροντίζουμε για την υγεία ολονών με αμοιβαία συντροφικότητα, αλλά συνάμα και να συνεχίσουμε την εξέγερση (έστω και πιο υποτυπωδώς και ανεπαρκώς). Πιστεύουμε πως μπορεί να συμβεί. Υπό την προσέγγιση αυτή, σαμποτάραμε το κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης CCTV σε έναν δρόμο της πόλης Pontianak, στις 13 Νοέμβρη, και γι’ αυτή μας τη δράση αναλαμβάνουμε την ευθύνη.

Τέλος, δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς τα αναρχικά συντρόφια στην Ιταλία που διώκονται απ’ τις επιχειρήσεις Scripta Manent, Panico, Prometeo, Ritrovo, Lince, Renata, Bialystok, Scintilla, προς τα συντρόφια που δέχονται την καταστολή των εισαγγελέων και του δικαστηρίου Brenner. Και προς τα αναρχικά συντρόφια στη Λευκορωσία, και προς τη Monica και τον Francisco, και προς τον Gabriel Pombo, και προς τα αναρχικά συντρόφια στο Tanggerang και το Makassar, αλλά και προς όλα τα έγκλειστα συντρόφια ανά τον κόσμο. Οι επιθέσεις μας αφιερώνονται σε εσάς, δίχως όρους και προϋποθέσεις.

Να πολεμήσουμε την τεχνολογία του ελέγχου!

Να πολεμήσουμε τις φυλακές, αλλά και για την απελευθέρωση όλων των κρατουμένων!

Ζήτω η αναρχία, ζήτω η εξέγερση!

Πυρήνας Maverick – Άτυπη Αναρχική Ομοσπονδία (FAI)

Πηγή: 325

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.