Ragnarok: Αυτοκόλλητα για την ανάδειξη της κριτικής και της επίθεσης στη σύγχρονη τεχνολογική δυστοπία

Επιλέξαμε να κυκλοφορήσουμε κάποια επιπλέον αυτοκόλλητα, κεντροβαρώντας στο ζήτημα της τεχνολογίας της επιτήρησης και της καταστολής, της βίαιης καπιταλιστικής προόδου και αναπροσαρμογής στις βιο-πολιτικές απαιτήσεις των σύγχρονων όρων αναπαραγωγής της σχέσης κεφάλαιο.

Επιθυμούσαμε να σκιαγραφηθεί συνοπτικότατα η -κατά την άποψή μας- αιχμή της μετα-μοντέρνας βαρβαρότητας, απαρτιζόμενη από και στηριζόμενη πλέον σε εργαλεία ελέγχου και καταστολής πιο σύνθετα και ρευστά από ποτέ. Και τέλος, όλα αυτά να συνδεθούν με το πρόταγμα της επίθεσης σε στόχους -εύκολα προσεγγίσιμους καθώς βρίσκονται παντού, αλλά και εύκολα βαλλόμενους με ευρέως οικειοποιήσιμα μέσα- της όψιμης, μετα-βιομηχανικής καπιταλιστικής δυστοπίας του 21ου αιώνα (κεραίες τηλεπικοινωνιών / κάμερες / μηχανές λεηλασίας του φυσικού κόσμου / οχήματα εταιρειών που συμβάλλουν στη βιομηχανία της επιτήρησης προσφέροντας τεχνολογίες αιχμής ή ευρύτερα υλικοτεχνικό εξοπλισμό / αποθήκες, γραφεία, παραρτήματα, θυγατρικές, κεντρικά κτίρια εταιρειών-κολοσσών που ευθύνονται για την παρούσα αθλιότητα…).

Η επίθεση στο εδώ και στο τώρα αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την ανάδειξη των ζητημάτων της εποχής και τη χάραξη μιας στρατηγικής προς την πραγμάτωση των μακρόπνοων επαναστατικών μας βλέψεων. Η προπαγάνδιση της επίθεσης, προσαρμοσμένης στα νοήματα και τις τακτικές αναγκαιότητες των καιρών, αποτελεί το ελάχιστο χρέος των εξεγερμένων. Ειδικά σε μια περίοδο κρίσης αναπαραγωγής της καπιταλιστικής σχέσης και, κατ’ επέκταση, όξυνσης των ενδοκαπιταλιστικών-διακρατικών ανταγωνισμών, καθώς και γενικευμένων ταραχών και πολεμικών πεδίων σε πολλά σημεία του πλανήτη.

Δ.Ο. Ragnarok

*

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.