Γαλλία: Συλλήψεις πρώην μελών ιταλικών ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων

Σημείωση της Δ.Ο. Ragnarok:

Την Τετάρτη 28 Απριλίου 2021, έπειτα από διμερή συνεργασία του ιταλικού και του γαλλικού κράτους, εξαπολύθηκε κατασταλτική επιχείρηση απέναντι σε 10 πρώην μέλη ένοπλων επαναστατικών οργανώσεων που ενήργησαν στην Ιταλία κατά τις πολυτάραχες δεκαετίες του ’70 και του ’80. Συνελήφθησαν και κρατούνται συνολικά 7 συντρόφια, 5 εκ των οποίων ήταν μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών, ένας ανήκε στην οργάνωση Lotta Continua (Ο Αγώνας Συνεχίζεται), και ένας στους Ένοπλους Πυρήνες. Της σύλληψης διαφεύγουν τρία επιπλέον συντρόφια, τα οποία δε βρίσκονταν στα σπίτια τους την ώρα της αστυνομικής εισβολής. Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στα γαλλικά εδάφη, όπου τα συντρόφια είχαν διαφύγει και διέμεναν υπό καθεστώς σχετικής ασυλίας, έχοντας τη δυνατότητα να μπορούν να αποφύγουν την έκδοση πίσω στην Ιταλία. Αυτή τη στιγμή αναμένεται η απόφαση περί της έκδοσής τους ή μη.

Το “φάντασμα” της ένοπλης πάλης πλανάται ακόμη πάνω απ’ τα κεφάλια τους, αποδεικνύοντας για μία επιπλέον φορά τι είναι αυτό που φοβούνται περισσότερο τα κράτη: Η δυνατότητα ένοπλης αμφισβήτησης του μονοπωλίου τους επί της βίας, η δυνατότητα ένοπλης διεκδίκησης ενός κόσμου απαλλαγμένου απ’ τα δεσμά της καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Τα παραδείγματα των αντάρτικων επαναστατικών ομάδων των περασμένων δεκαετιών έχουν αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια τους πάνω στο σώμα της ιστορικής κίνησης και της επαναστατικής μνήμης. Κάτι που τα ευρωπαϊκά κράτη φαίνεται να μη λησμονούν. Ας μη λησμονήσουμε κι εμείς λοιπόν την ιστορία των αγώνων μας, την ιστορία των μαχόμενων ανθρώπων που χάραξαν ένα μονοπάτι στρωμένο με τα πιο μοσχοβολιστά και όμορφα άνθη, με τα πιο καθάρια και γόνιμα χώματα. Ας ενώσουμε τις επαναστατικές πατημασιές μας στις ατραπούς του κοινωνικού πολέμου, βγαίνοντας μπροστά, οικοδομώντας με πάθος την επαναστατική προοπτική, τιμώντας με αξιοπρέπεια τη συλλογική μας μνήμη.

Με πίστη στις δυνάμεις μας και με οργανωτική συνέπεια, ας δείξουμε έμπρακτα πως “Αλληλεγγύη σημαίνει Επίθεση”. Ας δείξουμε πως η συνέχεια του αγώνα και η αφοσίωση σε αυτόν είναι αναγκαία εργαλεία στην εξεγερτική μας φαρέτρα. Να πιάσουμε το ιστορικό νήμα των επαναστατικών μαχών, να χτίσουμε τους πολεμικούς σχηματισμούς της εποχής μας, να περιφρουρήσουμε τη δυνατότητα και την προοπτική να ζήσουμε αγνά, δίχως τη βαναυσότητα, τον ανταγωνισμό και την ταπείνωση του καπιταλιστικού κόσμου. Τόσα συντρόφια μας στη φυλακή, τόσα συντρόφια φυγάδες · η μάχη είναι πραγματική, ο αγώνας είναι εδώ, ο αγώνας είναι τώρα.

Αλληλεγγύη στους 7 συλληφθέντες συντρόφους και συντρόφισσες

Δύναμη και αιώνια λευτεριά στους 3 φυγάδες

Αγώνας-Μνήμη-Συνέχεια-Συνέπεια

«Τίποτα δε θα παραμείνει ατιμώρητο»

Ακολουθεί μετάφραση από ενημερωτική δημοσίευση στο AMW English.

*

Κάποια πρώην μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών —της επαναστατικής ιταλικής αντάρτικης οργάνωσης που ήταν ενεργή τις δεκαετίες του 1970 και του 1980— και άλλων επαναστατικών οργανώσεων, συνελήφθησαν την Τετάρτη στη Γαλλία, έπειτα από χρόνια όπου ζούσαν ουσιαστικά υπό συνθήκη ασυλίας.

Επτά συντρόφια βρίσκονται υπό κράτηση. Όλα, εκτός από δύο, ήταν πρώην μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών που είχαν καταδικαστεί πριν κάποιες δεκαετίες, όμως κατόρθωσαν τότε να διαφύγουν του εγκλεισμού προσφεύγοντας στη Γαλλία, προτού ξεκινήσει η έκτιση των ποινών κάθειρξης που τους επιβλήθηκε. Το καθεστώς αναστολής των ευρωπαϊκών ενταλμάτων σύλληψης επρόκειτο να αρχίσει να εκπνέει τον Δεκέμβρη, μέχρι το 2023.

Τρία επιπλέον άτομα, τα οποία δε βρίσκονταν στο σπίτι τους όταν η γαλλική αστυνομία εκτελούσε τα εντάλματα, διέφυγαν του εγκλεισμού στον παρόντα γύρο συλλήψεων.

Τα πέντε πρώην μέλη των Ερυθρών Ταξιαρχιών είναι η Marina Petrella, ετών 66, ο Giovanni Alimonti, ετών 65, ο Enzo Calvitti, ετών 66, η Roberta Cappelli, ετών 65, και ο Sergio Tornaghi, ετών 63. Η Petrella είχε καταδικαστεί για την εκτέλεση του Γενικού Ταξίαρχου της Ιταλικής Εθνικής Αστυνομίας και δύο εκ των σωματοφυλάκων του, το 1980.

Επιπλέον, υπό κράτηση βρέθηκε ο Giorgio Petrostefani, ετών 77, αγωνιστής και μέλος της ακροαριστερής οργάνωσης Lotta Continua. Ο Petrostefani είχε καταδικαστεί για τους πυροβολισμούς κατά του Αρχηγού της Αστυνομίας του Μιλάνο, Luigi Calabresi.

Ο Calabresi ήταν υπεύθυνος για τον θάνατο του αναρχικού Giuseppe Pinelli, ο οποίος δολοφονήθηκε κατά τη διάρκεια ανάκρισης πέφτοντας απ’ τον 4ο όροφο των κεντρικών της αστυνομίας. Ο αρχηγός της αστυνομίας πυροβολήθηκε τρεις φορές από πίσω, ενώ περπατούσε προς το αμάξι του.

Ακόμη, συνελήφθη ο Narciso Manenti, ετών 63, πρώην μέλος των Ένοπλων Πυρήνων. Ο Manenti καταδικάστηκε για την εκτέλεση αξιωματικού των Καραμπινιέρι.

Στην άνθισή τους, τη δεκαετία του 1970, οι Ερυθρές Ταξιαρχίες αποτελούνταν από 400-500 σταθερά μέλη, 1000 μέλη που βοηθούσαν περιοδικά, και κάποιες χιλιάδες υποστηρικτών, που παρείχαν οικονομικούς πόρους και καταφύγια.

Πηγή: AMW English

Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.