Γερμανία: Πυρπόληση 2 πύργων μετάδοσης του Αστυνομικού Τμήματος Βαυαρίας.

Το βράδυ της 13ης Δεκεμβρίου, πυρπολήσαμε δύο πύργους μετάδοσης του Αστυνομικού Τμήματος της Βαυαρίας στη Νυρεμβέργη.

Υπάρχουν αμέτρητοι λόγοι για να μισήσεις και να επιτεθείς στην αστυνομία.

Το πρωταρχικό καθήκον της αστυνομίας είναι να διατηρήσει το κυρίαρχο status quo. Ητοι, οι αστυνομικοί πληρώνονται για να διατηρήσουν ένα εκμεταλλευτικό, ρατσιστικό, σεξιστικό οικονομικό και κοινωνικό σύστημα που βασίζεται στον αποκλεισμό των μειονοτήτων. Η δουλειά τους είναι να υπερασπίζονται το κέρδος και την υπεροχή των ισχυρών σε αυτό το σύστημα ενάντια σε κάθε προσπάθεια αλλαγής προς τη δικαιοσύνη, την ισότητα, την αναδιανομή ή την περιβαλλοντική βιωσιμότητα.

Ως εκ τούτου, η αστυνομία συμμερίζεται την ιδεολογία της ανισότητας, στην οποία η FLINTA (Frauen (γυναίκες), Λεσβίες, Intersex, Nonbinary, Transgender και Agender), οι μετανάστες, οι φτωχοί ή τα άτομα με αναπηρίες αξίζουν λιγότερο και μπορεί συστηματικά να τους απαγορεύεται η πρόσβαση στα θεμελιώδη δικαιώματα . Η αστυνομία, βάσει αρχής , πρέπει απαραίτητα να βρίσκεται στο συντηρητικό και δεξίο πολιτικό τόξο.

Στην αστυνομία αποδίδεται, πολιτικά και νομικά, μια ουδετερότητα και μια τεχνογνωσία που δεν υπήρξε ποτέ ξανά στο παρελθόν, η οποία υποτίθεται ότι της δίνει τη δυνατότητα να αναφέρει αντικειμενικά τα γεγονότα ή να αξιολογεί καταστάσεις. Στην πραγματικότητα, είναι ένας πολιτικός μηχανισμός που ενεργεί ανοιχτά ενάντια στις δικές του εχθρικές εικόνες (άτομα που παρουσιάζουν αποκλίνουσα συμπεριφορά,μετανάστες ή όσοι αγωνίζονται για κοινωνική αλλαγή ) και εξακολουθεί να έχει ερμηνευτική κυριαρχία στις επιθέσεις του.

Για να διατηρηθούν οι σχέσεις κυριαρχίας, τεράστιας σημασίας για τους κερδοσκόπους του καπιταλισμού, γι’ αυτό δίνονται στην αστυνομία όλο και περισσότερες εξουσίες και μέσα για τη χρήση βίας. Λαμβάνει νέα όπλα όπως tasers (NRW) ή τανκς και χειροβομβίδες (Βαυαρία) για να τα χρησιμοποιήσει εναντίον των εχθρών της. Σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, η αστυνομία απαγορεύει διαδηλώσεις ή αναβάλλει εκδηλώσεις όπως ποδοσφαιρικούς αγώνες, αυθαίρετα αιχμαλωτίζει άτομα ή ερευνά και βανδαλίζει σπίτια.

Ο ρατσισμός αυτού του μηχανισμού εκδηλώνεται καθημερινά με φυλετικό προφίλ και ρατσιστικές προσβολές αλλά και σε περισσότερες από 200 δολοφονίες με ρατσιστικά κίνητρα από το 1990. Δολοφονίες της γερμανικής αστυνομίας σε κελιά φυλακών (π.χ. Dessau), βιασμοί σε διαμερίσματα (π.χ. Ερφούρτη), σεξουαλική παρενόχληση (π.χ. Μεκλεμβούργο-Δυτική Πομερανία), εμπλουτίζονται με κλοπές (π.χ. Λειψία) ενώ διαπράττονται αμέτρητοι σωματικοί τραυματισμοί και φυλακίσεις, ειδικά κατά μεταναστών και αριστερών  – όλα αυτά με πλήρη ατιμωρισία.

Δεν μας εκπλήσσουν ούτε μας εξοργίζουν τα δεξιά chat groups ή η συμμετοχή αστυνομικών σε ρατσιστικά κυνήγια (π.χ. Φράιμπουργκ) ή η συμμετοχή τους στο AfD στον ελεύθερο χρόνο τους. Η αστυνομία είναι μια δεξιά οργάνωση, τα μέλη της θέλουν να διατηρήσουν τους καταπιεστικούς μηχανισμούς αυτής της κοινωνίας και να πολεμήσουν οτιδήποτε είναι «αριστερό», «ξένο» ή «ενοχλητικό». Φυσικά, ανταλλάσσουν ιδέες σε δεξιά chat groups και ενισχύουν ο ένας την θεωρητικό υπόβαθρο  του άλλου.

Η εγγυημένη ατιμωρησία, η αδιαμφισβήτητη παρουσία τους στα μέσα ενημέρωσης, ένα ατελείωτο οπλοστάσιο και μηχανισμοί επιτήρησης καθιστούν την αστυνομία μια εξαιρετικά επικίνδυνη και ισχυρή δεξιά οργάνωση. Οι αστυνομικοί αποτελούν κίνδυνο για τη FLINTA, για τους μετανάστες και για όλους όσους αγωνίζονται για την κοινωνική/οικολογική αλλαγή στην κοινωνία. Επομένως, κάθε επίθεση στην οργάνωση «αστυνομία» είναι καλοδεχούμενη. Κάθε δράση, κάθε διατάραξη της κανονικής ροής λειτουργίας της αστυνομίας, ό,τι τους εμποδίζει να διαπράξουν τις χυδαίες πράξεις τους είναι σημαντικό. Οποιαδήποτε επίθεση στην υποδομή τους ή σε μεμονωμένους αστυνομικούς είναι δίκαιη. Είναι θύτες που έχουν ενταχθεί στο αστυνομικό σώμα από ιδεολογική πεποίθηση. Κανείς δεν πρέπει να είναι αστυνομικός!

Το βράδυ της 13.12 επιτεθήκαμε στην υποδομή της αστυνομίας στη Νυρεμβέργη πυρπολώντας τους ραδιοφωνικούς πύργους της στο Marienbergpark και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης και Προσφύγων (BAMF). Σύμφωνα με το LKA, οι πύργοι προορίζονται να διασφαλίσουν ότι οι ραδιοεπικοινωνίες της αστυνομίας είναι ασφαλείς κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων σε όλη την πόλη. Για το σκοπό αυτό, έχουν ασφαλίσει τους ιστούς με  χαλύβδινους φράχτες και συρματοπλέγματα.

Εν αναμονή των συνηθισμένων επίσημων δηλώσεων («νέα διάσταση βίας κτλ») λίγα λόγια για τους στόχους: Δεν μας ενδιαφέρει οι αστυνομικοί να μπορούν να συντονίσουν τις δραστηριότητές τους σε ολόκληρες περιοχές της πόλης. Η δράση μας στρέφεται εναντίον τους. Για το έργο των υπηρεσιών διάσωσης και των πυροσβεστικών μονάδων δεν απαιτείται τέτοιου είδους εξοπλισμός. Αυτό είναι απαραίτητο μόνο για τις δυναμικές, κινητές επιχειρήσεις της αστυνομίας (π.χ. καταδιώξεις ή παρακολουθήσεις). Έιχε διασφαλιστεί ότι δεν θα κινδύνευαν άνθρωποι κατά τη διάρκεια της επίθεσης. Ούτε για τους κατασκηνωτές στο Marienbergpark, ούτε για τους εργάτες κοντά στον πύργο στο BAMF δεν υπήρξε ποτέ κίνδυνος.

Θεωρούμε ότι η δράση της αστυνομίας αποτελεί πιθανή απειλή για όλους όσους αναγνωρίζονται από αυτήν ως «ανατρεπτικοί» ή «εξωγήινοι». Ως εκ τούτου, ελπίζουμε ότι οι πυρκαγιές θα καταστήσουν λιγότερο ομαλές τις επερχόμενες επιχειρήσεις των μπάτσων στην πόλη.

Όλοι οι μπάτσοι είναι στόχοι!
Λευτεριά στους πολιτικούς κρατούμενους!

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok