Γερμανία, Φράιμπουργκ: Αναλήψεις ευθύνης για εμπρησμό δύο οχημάτων εταιρειών που κερδοσκοπούν απ’ τις φυλακές

Γερμανία, Φράιμπουργκ: Να κάψουμε όλες τις φυλακές κι όσους τις χτίζουν

Τη νύχτα της Πέμπτης 24.10.2019, ένα όχημα της εταιρείας Implenia Group πυρπολήθηκε στην οδό Tullastraße στο Freiburg im Breisgau. Η Implenia είναι μια απ’ τις μεγαλύτερες κατασκευαστικές εταιρείες στην Ελβετία, κι είναι διεθνώς ενεργή. Στην Ελβετία, η εταιρεία είναι γνωστή για την κατασκευή της φυλακής απελάσεων Bässlergut. Το Bässlergut είναι μια φυλακή με σωφρονιστικό σύστημα και κράτηση προς απέλαση, ακριβώς πάνω στα σύνορα με τη Γερμανία. Με βάση τη νέα νομοθεσία, ένα μέρος του έχει πλέον μετατραπεί σε ομοσπονδιακό κέντρο κράτησης, όπως το αποκαλούν. Υπάρχουν περαιτέρω σημεία στην εξουσιαστική διαχείριση των προσφύγων στην Ελβετία, όπου η μαζική προσέλευση ανθρώπων λαμβάνει χώρα με τρόπο κεντρικοποιημένο. “Καταγραφή, διαχείριση κι απέλαση” είναι το μότο.

Η Implenia, αυτήν τη στιγμή, χτίζει μια επέκταση της φυλακής και, κατ’ αυτόν τον τρόπο, συνεισφέρει άμεσα στη διόγκωση του ομοσπονδιακού συστήματος εγκλεισμού. Τα τελευταία δύο χρόνια, λοιπόν, η Implenia έχει γίνει επανειλημμένα στόχος δράσεων που προσανατολίζονται ενάντια σ’ έναν κόσμο τειχών και συνόρων. Δυστυχώς, τούτες οι δράσεις παραμένουν απομονωμένες στην Ελβετία και σε μεμονωμένες πόλεις όπως το Βερολίνο. Θα θέλαμε να διαδόσουμε τον αγώνα αυτόν, να στρέψουμε σ’ αυτόν την προσοχή, και να παρακινήσουμε περισσότερες ομάδες να στοχοποιήσουν τους κερδοσκόπους των φυλακών.

Αυτήν τη στιγμή, εδώ στο Φράιμπουργκ, λαμβάνουν χώρα οι Καταληψιακές Μέρες. Καταλαμβάνονται σπίτια, και οι κερδοσκόποι των άδειων σπιτιών και του εξευγενισμού βλέπουν πως δεν μπορούν πλέον να συνεχίσουν ανενόχλητοι το απάνθρωπο έργο τους. Είτε η καταστολή συμβαίνει μέσω ανατιμήσεων και εκκενώσεων, είτε μέσω της δικαιοσύνης και του εγκλεισμού, η λογική από πίσω είναι πάντα ίδια.

Πύρινους χαιρετισμούς στις Μέρες Ενάντια στις Φυλακές στο Βερολίνο και τη Βαρσοβία, και σ’ όλες κι όλους πίσω απ’ τα τείχη!

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/10/26/freiburg-germany-burn-all-prisons-and-those-who-build-them/


Γερμανία, Φράιμπουργκ: Εμπρησμός οχήματος της εταιρείας Johnson Control που κερδοσκοπεί απ’ τις φυλακές

Τη νύχτα της 25ης-26η Οκτώβρη, ένα ακόμη όχημα εξερράγη μες στις φλόγες στο Freiburg im Breisgau, στην οδό Badenweilerstraße στο Freiburg-Weingarten. Τις προηγούμενες μέρες, διάφορα οχήματα που ανήκαν στους εκμεταλλευτές κερδοσκόπους της Thyssen & Krupp, της Vonovia και της Implenia, παραδόθηκαν στις φλόγες.

Τη νύχτα αυτή, ένα όχημα της Johnson Control, η οποία περιλαμβάνει επίσης και την Tyco, δέχθηκε επίθεση.

Η Tyco εμπλέκεται στη βιομηχανία κερδοσκοπίας απ’ τις φυλακές, μέσω συστημάτων ασφαλείας, όπως συστήματα συναγερμού και τσιπάκια που χρησιμοποιούνται για την επιτήρηση των κρατουμένων.

Εταιρείες όπως η Tyco χρησιμοποιούν τις φυλακές και τους εγκλείστους που κρατούνται εκεί απροστάτευτοι, ώστε να παράξουν τεράστια κέρδη για την πάρτη τους. Ενάντια σ’ αυτόν τον δομικό εκμεταλλευτικό μηχανισμό, ένα πύρινο σινιάλο στάλθηκε με τη νυχτερινή αυτή επίθεση.

Ενάντια στις φυλακές και τον καπιταλισμό!

Αλληλέγγυους χαιρετισμούς σ’ όλες τις έγκλειστες και τους έγκλειστους πίσω απ’ τα τείχη!

Πηγή: https://anarchistsworldwide.noblogs.org/post/2019/10/27/freiburg-germany-prison-profiteers-johnson-control-company-car-torched/


Μετάφραση: Δ.Ο. Ragnarok

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.