Uroborus: Χειρονομία αλληλεγγύης στα 6 πρόσφατα συλληφθέντα συντρόφια στην Ιταλία και τον Lukáš Borl στην Τσεχία

Στις 4 Σεπτέμβρη 2016, ο σύντροφος Lukáš Borl συλλαμβάνεται απ’ το τσεχικό κράτος και κρατείται αιχμάλωτος. Στις 6 Σεπτέμβρη 2016, στην Ιταλία, γίνονται έρευνες σε 30 σπίτια για εύρεση ενδείξεων-αποδείξεων για συμμετοχή ατόμων στη FAI-FRI, με αποτέλεσμα 5 συντρόφια να συλληφθούν με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση, και 1 με την κατηγορία της κατοχής υλικών κατασκευής εκρηκτικών μηχανισμών. Ήδη στις ιταλικές φυλακές βρίσκονται αιχμάλωτοι ο Alfredo Cospito και ο Nicola Gai, για συμμετοχή στη FAI-FRI.

Τα εντεινόμενα χτυπήματα της εξουσίας, που οξύνονται ποσοτικά και επιχειρησιακά, είναι σα σφαίρες που τρυπούν το σώμα μας. Κάθε αιχμάλωτο συντρόφι είναι μια πληγή πάνω στο σώμα μας, και άλλος ένας λόγος να ενταθεί η λύσσα μας και η έμπρακτη επίθεσή μας απέναντι στην εξουσία και κάθε αηδιαστικό φορέα της. Ο κατασταλτικός και ο δικαστικός μηχανισμός, σε αγαστή συνεργασία, κάνουν τη δουλειά τους πολύ καλά, και οφείλουμε, ως αναρχικές και εξεγερμένες ατομικότητες, να λάβουμε τα μέτρα μας απέναντί τους.

Δακρύζουμε στο αντίκρυσμα του ατόμου που ορθώνει το ανάστημά του απέναντι στον δυνάστη του. Δακρύζουμε στη σκέψη πως εκεί έξω υπάρχουν ατομικότητες που δεν ανέχονται από κανένα καθίκι να έχει λόγο πάνω στις ζωές τους, και που θα οπλιστούν παρά τους απολύτως άνισους και δυσανάλογους πολεμικούς όρους. Δε μας μένει άλλη εναλλακτική πέρα από την έμπρακτη επίθεση, από την άμεση δράση και την ένδειξη αμέριστης αλληλεγγύης, γιατί είμαστε εμείς που μας συγκινεί η φλόγα που εκπέμπουν τα μάτια των αιχμάλωτων αδερφών μας, γιατί είμαστε εμείς που έχουμε τη λύσσα του ατόμου που δεν έχει να χάσει τίποτα και τη συνείδηση του ατόμου που γίνεται κομμάτια απ’ το βίωμα του να εξουσιάζεσαι. Γιατί καταφάσκουμε σε μια ζωή γεμάτη δυνατότητες και χώρο να πραγματώσουμε τις άναρχες επιθυμίες μας, σε μια ζωή δίχως τον απόλυτο ετεροκαθορισμό, που απλόχερα μας προσφέρει ο ισχύων πολιτισμός και τα κυρίαρχα πρότυπά του. Γιατί αρνούμαστε κάθε δεσμό που θέλει να μας ευθυγραμμίσει με αλλονών επιθυμίες. Γιατί μας συγκινεί η έκσταση της απειρότητας, μας γοητεύει το κυνήγι των άπειρων πιθανοτήτων. Γιατί, εν τέλει, μας έχει σφυρηλατήσει ο πόνος του να μην μπορούμε να κυνηγήσουμε το ακρότατο της απόλαυσής μας, παρά να περιοριζόμαστε στις επιταγές των αρχόντων και των ισχυρών και κοινωνικά αποδεκτών ταυτοτήτων.

Και ο μόνος τρόπος να τους αντιμετωπίσουμε είναι να χτίσουμε χρονικότητες και χωρικότητες στις οποίες αυξάνουμε τις πιθανότητες να ζήσουμε αυτό που επιδιώκουμε και μέσω των οποίων οξύνουμε τη δυναμική του. Κατειλημμένα κτήρια, κατειλημμένα εδάφη, κατειλημμένες γειτονιές, απαλλοτριώσεις πλουσίων, απαλλοτριώσεις αλυσίδων σούπερ μάρκετ, απαλλοτριώσεις μεγάλων μαγαζιών, οικοδόμηση σχέσεων αγάπης, δοτικότητας και εμπιστοσύνης, μελέτη στρατηγικών επίθεσης και άμυνας, άμεση δράση, ένοπλη αντιπαράθεση με τους εξουσιαστικούς μηχανισμούς, χειρονομίες αλληλεγγύης προς τα αιχμάλωτα αδέρφια και μνήμης προς τα πεσόντα συντρόφια.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΕΓΕΡΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΣΤΑ 6 ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ.

ΣΙΝΙΑΛΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟN LUKAS BORL ΣΤΗΝ ΤΣΕΧΙΑ.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΙΧΜΑΛΩΤΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΘΕΜΕΛΙΑ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ.

ΝΑ ΞΕΠΑΣΤΡΕΨΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΤΣΙΡΑΚΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ, ΚΑΙ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΧΥΘΕΙ Η ΑΝΑΡΧΙΑ ΩΣ ΒΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΟΞΥΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΜΑΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΜΑΣ.

Ως χειρονομία αλληλεγγύης με τα προσφάτως συλληφθέντα συντρόφια στην Ιταλία και την Τσεχία, αναρτήθηκε στην Αθήνα πανό που γράφει:

Ένοπλη επίθεση ως την ισοπέδωση του πολιτισμού της εξουσίας και της επιβολής, για όλα τα αιχμάλωτα αναρχικά αδέρφια, για όλες τις κλεμμένες μας στιγμές

SOLIDARITY & COMPLICITY WITH THE RECENTLY

IMPRISONED COMREDES IN ITALY & CZECH REPUBLIC

Ένωση αναχρικών ατομικοτήτων Uroborus

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.