Χιλή: Ανάληψη ευθύνης για εμπρηστική επίθεση σε εταιρείες.

Maule, Χιλή: Εμπρηστική επίθεση στις εταιρείες Áridos Bullileo και Asfaltos Maule.

Αναλμβάνουμε την ευθύνη για το διενηργημένο σαμποτάζ την νύχτα της 18ης Σεπτέμβρη εναντίον των εταιρειών Áridos Bullileo και Asfaltos Maule, ιδιοκτησία της οικογένειας Vega-Ruiz. Η εν λόγω οικογένεια, συσσώρευσε τον πλούτο της με τίμημα την καταστροφή του οικοσυστήματος και την διακινδύνευση των ζωών μας. Επισήμως διαμηνύουμε πως δεν υφίσταται αθώος πλούτος, πως οποιοσδήποτε κάτοχος κεφαλαίου διένυσε ένα μονοπάτι κατάχρησης και στρεψοδικίας, βάσιμη αφορμή για να τον καταστήσει στόχο. Γνωρίζουμε το πλούσιο ιστορικό της οικογένειας αναφορικά με την κακομεταχείριση εργατών και την υποβάθμιση του τοπικού οικοσυστήματος.

Καταγγέλλουμε την συνενοχή της στην λεηλασία του περιβάλλοντος, σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της περιοχής αυτής εν ονόματι Χιλή.

Το αποτέλεσμα της δράσης ήταν η ολοσχερής καταστροφή:
3 Φορτηγών αναδευτήρων
2 Φορτηγών Χοάνης
1 Φορτηγού τρακτέρ
1 Τρακτέρ
1 Κινητή μονάδα ταξινόμησης ( εικονίζεται στην πάνω φωτογραφία )
1 Εκσκαφέα

Για να συντομεύσουμε τον απολογισμό, το ποσό της ζημιάς ανήλθε στο ύψος των 800 εκατομμυρίων pesos [ περίπου 835.000 ευρώ με τα σημερινά δεδομένα ανταλλαγής στμ.]

Προ της 18ης Οκτώβρη του 2019, [ ημέρα έναρξης της τεράστιας κοινωνικής εξέγερσης στην Χιλή ] οι εργαζόμενοι των προαναφερθέντων εταιρειών κινητοποιήθηκαν απαιτώντας καλύτερους μισθούς και μεταχείριση από τους ιδιοκτήτες. Μετά από έναν μήνα πάλης, η οικογένεια Vega-Ruiz, επίλυσε την σύγκρουση εξαγοράζοντας το κεφάλι της ένωσης, έναν προδότη, απολήγοντας έτσι στην υποχώρηση των εργαζομένων και προχωρώντας έπειτα σε αδικαιολόγητες μαζικές απολύσεις. Οι αντισυνδικαλιστικές πρακτικές αυτών των ανθρώπων είναι συνεχείς και μέρος της μόνιμης διαφθοράς συντηρούμενης από την εργασιακή επιθεώρηση και τις τοπικές μεγάλες επιχειρήσεις.

Η προέλαση της περιβαλλοντικής εκμετάλλευσης σε αυτήν την περιοχή δεν περιορίζεται στην παραγωγή αδρανών υλών, στις οποίες επιτεθήκαμε, την παρατηρούμε εξίσου στην εταιρία COEXCA, στην εγκατάσταση της δασοκομικής εταιρίας Arauco – υπεύθυνη για την ισοπέδωση των δασών στο WALLMAPU – και στην καταστροφή του υδροβιότοπου Ayuwün από την μεσιτική εταιρεία (real estate)Alborada. Αυτά, ξεδιπλώνουν ένα αυτόχρημα δομημένο πλάνο για την καταστροφή των περιοχών μας εκ μέρους των επιχειρηματιών. Των ιδιοκτητών της χώρας, αυτών που αντιλαμβάνονται τους τόπους μας αποκλειστικά σαν ευκαιρία να αυξήσουν τον πλούτο τους. Μπορεί να ήταν διαφορετικά στην βόρεια-κεντρική ζώνη ( στην Petorca, για παράδειγμα ), μα δεν έχουμε τα περιθώρια να συνεχίσουμε να ατενίζουμε αμέτοχοι την καταστροφή του περιβάλλοντος, αιτία που στην τελική μας εμπνέει να αντιλαμβανόμαστε την αχανή περιοχή υπό την κατοχή του Χιλιανού κράτους εν είδει θυσιαστήριας ζώνης. Από τον βορά στον νότο και από την θάλασσα ως τις Άνδεις, οπουδήποτε κατοικούν άνθρωποι, μία ανελέητη εξορυκτική διαδικασία διαδραματίζεται, ευνοώντας περισσότερο τα συμφέροντα του κεφαλαίου εις βάρος της ζωής των ανθρώπων και του οικοσυστήματος. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο δίχως γυρισμό, όπου ο μοναδικός εναπομείναντας δρόμος για μας τους ανθρώπους είναι να οργανωθούμε και να αγωνιστούμε, να αναλάβουμε δράση, να σχηματίσουμε μαχητικές ομάδες εξαπολύοντας Σαμποτάζ.

Υπό αυτό το πρίσμα, το σαμποτάρισμα των εταιρειών αδρανών υλών “Bullileo” και “Asfaltos Maule” ανταποκρίνεται σε ένα μοτίβο πρωτοβουλιών ευκταίο να δούμε να διαδίδεται και να πολλαπλασιάζεται σε κάθε γωνία όπου Κράτος και Κεφάλαιο απειλούν την ζωή. Το γεγονός πως η εν λόγω δράση επαναλήφθηκε στην περιοχή La Obra, στην Linares, όταν ένα σαμποτάζ έλαβε χώρα εναντίον μιας εξορυκτικής γεωργικής εταιρίας μια μέρα πριν την αρχή της συγκομιδής, μας γεμίζει με ελπίδα.

Αποτελούμε κομμάτι της μαχόμενης νεολαίας που έχει δει πως οι παραδοσιακές οργανωτικές δομές δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν σε αυτήν την τροπή. Πολιτική, παρωχημένη με τον σχεδιασμό της να παλλινδρομεί μεταξύ αναζήτησης συμφωνιών και παραίτησης συμφυρμένων με έναν ανατρεπτικό λόγο αδύναμο να οδηγήσει πουθενά. Γι’ αυτό επενδύουμε στην ανάγκη να συγκροτήσουμε πραγματικές ομάδες δράσης, οι οποίες θα περάσουν στην επίθεση μέσα από τις φλόγες της αυτονομίας. Η αποφασιστικότητα μας οφείλει να προσανατολιστεί προς την όξυνση της σύγκρουσης, δια συμπαγούς τρόπου, με όσους αυταπατώνται πως είναι τα αφεντικά της χώρας και μας παρασύρουν, παρέα με τις επιχειρήσεις τους, στην δίνη μιας σπειροειδούς μιζέριας και επισφάλειας: ας μάθουν οι κερδοσκόποι της δημοκρατίας πως δεν θα υποκύψουμε: οι αξίες μας δεν είναι διαπραγματεύσιμες, τα εγχειρήματα μας δεν θα υποπέσουν στην παγίδα του μικρότερου κακού.

Τιμή και δόξα στον πεσόντα της Οκτωβριανής εξέγερσης, José Miguel Uribe Antipán. Μία θερμή αγκαλιά επίσης στους αδερφούς Avaca
Mancilla(https://darknights.noblogs.org/post/2021/06/14/chile-two-comrades-arrested-for-explosive-attack-on-police-station-in-talca/) αγέρωχους φυλακισμένους του πολέμου των φτωχών.

Λευτεριά για όλους τους πολιτικούς κρατούμενους της εξέγερσης του Οκτώβρη, τους ανατρεπτικούς φυλακισμένους και το έθνος των Mapuche.

ΤΟ MAULE ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΡΥΞΕΙΣ!

Αυτόνομη Επαναστατική Ομάδα του Maule

Πηγή: darknights

Μετάφραση: Δ.ο Ragnarok